Heb je nog vragen?

Voor vragen over de anonieme hulp kun je terecht bij anoniem@fortagroep.nl

Bekijk hier onze algemene voorwaarden anonieme hulp.

Voor wie?

De stap naar een psycholoog kan groot zijn als je je schaamt voor je klachten of anderen niet vertrouwd. De anonieme psychische hulp is voor mensen van vanaf 18 jaar die last hebben van:

 • Depressie met symptomen zoals somberheid, minder plezier, slaapproblemen, minder zin om te eten, vermoeidheid en concentratieproblemen.

 • Angst klachten zoals paniekaanvallen, piekeren, trauma, dwangstoornis of de angst voor sociale situaties

 • Eenzaamheid

 • Zelfbeeld

 • Stress

For English?

If you can’t speak Dutch and would like to sign up for a treatment you can send an e-mail to fortagroep@hulpanoniem.nl by clicking on the button below.
Sign up for English speakers

Vergoeding

De behandeling wordt vergoed vanuit subsidie van Zorginstituut Nederland. Er zijn voor jou geen kosten aan verbonden. Je zorgverzekering wordt niet aangesproken. De anonieme hulp is alleen bedoeld voor mensen die anoniem behandeling zoeken, niet om kosten zoals een eigen risico te voorkomen.

Hoe het werkt

Hieronder in 3 stappen uitgelegd hoe de intake en behandeling in z’n werk gaat:

 • Stap 1: Meld je anoniem aan via de chat.

 • Stap 2: Plan een online chatsessie met een ervaren psycholoog. Dit is je vaste behandelaar.

 • Stap 3: Volg een online behandelprogramma. De chatgesprekken en online behandel programma’s vinden plaats in het beveiligd behandelplatform van Therapieland

De behandeling duurt gemiddeld 6 tot 14 weken en volg je anoniem op je eigen tempo vanuit je eigen plek.

 

Privacy

We vinden het belangrijk dat anoniem ook echt anoniem is en helpen je daar graag bij. Zo zullen we tijdens de gesprekken nooit om je naam of contactgegevens vragen. Wel vragen we een e-mailadres, enkel om het intakegesprek te bevestigen en je een link toe te sturen naar de online omgeving. Hieronder tips om voor jezelf ook echt anoniem te blijven:

 • Gebruik een anoniem e-mailadres voor de bevestiging wanneer je dit prettiger vindt. Let er wel op dat je deze mailbox in de gaten houdt voor de bevestigingslink.

 •  Het is mogelijk je browsergeschiedenis geheim te houden door deze (en andere) websites in ‘incognito modus’ te bekijken. Je bezoek wordt dan niet opgeslagen. Wanneer je zonder incognito modus websites bekijkt kun je uiteraard altijd je zoekgeschiedenis handmatig verwijderen.

 •  Je kunt voor onze gesprekken een Nickname kiezen, waardoor je anoniem blijft, maar wij je wel met een fictieve naam kunnen aanspreken.

De behandeling duurt gemiddeld 6 tot 14 weken en volg je anoniem op je eigen tempo vanuit je eigen plek.

Andere problemen

Voor anonieme behandeling van andere problemen kun je terecht bij: